Over ons

wijnstok Wijngoed MariendaalGelegen op een prachtige zuidhelling tussen Arnhem en Oosterbeek ligt Wijngoed Mariendaal. Aan de rand van de Veluwezoom op een eeuwenoud landgoed met kraakheldere beken, eeuwenoude beuken en prachtige vergezichten.
 
Wijnbouw in dit gebied vond reeds plaats in de middeleeuwen en ook in de latere middeleeuwen vond wijnbouw plaats ten tijde van klooster Mariënborn. Dat weten we uit het nalatenschap van Maria van Gelre. Gedurende de kleine ijstijd die duurde van ongeveer 1450 tot 1850 verdwenen de wijngaarden. De kou zorgde ervoor dat wijnbouw onmogelijk werd. Gezien het gunstige hedendaagse klimaat is wijnbouw weer teruggekeerd. Het terroir van de zuid-helling van de Veluwse stuwwal is uniek en zeer divers van samenstelling – de eigenschappen die bijdragen aan een bijzondere en goede wijn.
 
In samenwerking met o.a. het Geldersch Landschap en Kasteelen, Robbers & van den Hoogen en Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn wordt precies dat geboden waar de liefhebber naar opzoek is: eigen wijn en de mogelijkheid om op een professionele manier wijnbouw te bedrijven!

Met biologiosche wijnbouw als basis houden we in alles rekening met onze omgeving en dragen we bij aan de wensen van het Gelders Landschap en Kasteelen om het erfgoed op authentieke wijze te beheren en te exploiteren. Wij doen dat zonder winstoogmerk.

Het wijngoed herbergt zo verschillende wijngaarden, zo ook de wijngaard van Landgoed Hotel & Restaurant Groot Warnsborn. Ondernemingen en enthousiastelingen kunnen in samenwerking met het wijngoed hier dan ook een eigen stuk wijngaard adopteren.

Een prachtig domein voor goede wijn!

Geïnteresseerd? Mail ons: info@wijngoedmariendaal.nl of bel ons: 0031 (0)6 28 22 07 70.

Wijnproeverij en rondleiding

We leiden u graag rond!

Naar arrangementen

Welke wijnen wij maken?

Bekijk welke wijnen wij maken.

Onze wijnen