Skip to main content

Onze wijnen

Wijngoed Mariendaal houdt zich bezig met de wijnbouw tot en met de oogst. Het wijnmaken, de wijnuitgifte aan adoptanten en de wijnverkoop wordt gedaan door onze partners. Onze oenoloog Adam Dijkstra ziet als deskundige toe op de wijnbouw en maakt van de geoogste druiven onze wijnen. En Robbers & van den Hoogen zorgt voor de uitgifte.

We hebben op dit moment ongeveer 4.000 wijnstokken aangeplant, te weten: 2.000 Johanniter, 500 Cabertin en 1.500 Souvignier Gris (bij benadering). Wijngoed Mariendaal zal de gehele vallei aan weerszijden van de Utrechtseweg tussen Arnhem en Oosterbeek beplanten met wijnstokken. Het wijngoed bestaat uit verschillende wijngaarden.

De wijngaarden maken onlosmakelijk onderdeel uit van het wijngoed, maar zijn ook mede eigendom van derden die hiermee een ondernemend of persoonlijk doel nastreven. Een eigen wijn met eigen etiket is een van de mogelijkheden. Zo maakt Wijngaard Groot Warnsborn onderdeel uit van Wijngoed Mariendaal. In deze wijngaard is zowel Souvignier Gris als ook Johanniter aangeplant wat o.a. een mousserende wijn voort zal brengen, gemaakt volgens de 'méthode traditionnelle'. En natuurlijk een heerlijke Johanniter wijn.