Skip to main content

Luchtfoto genomen op 17 september 1944 van de plek waar heden onze wijngaard is gelegen.

Airbornewijn

Het Wijngoed Mariëndaal ondersteunt Stichting Airborne Region.

De Stichting Airborne Region wil de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden. Door te stimuleren te leren van lessen uit – het voorkomen van – oorlogen en conflicten in het belang van het verkrijgen en behouden van vrede en vrijheid. Om dat te kunnen doen staan drie pijlers centraal: Herdenken – Beseffen – Beleven.

Het Wijngoed Mariëndaal besteed aandacht aan de pijler ‘Beseffen’. Waar nu ons mooie wijngoed is gelegen was destijds het strijdtoneel in 1944. We vertellen hierover en beseffen ons dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn en op vele plaatsen in de wereld geen realiteit.

Jaarlijks brengen we onze Airbornewijn uit waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het werk van Stichting Airborne Region. Wij opereren zonder winstoogmerk en met behulp van mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Deze frisse droge witte wijn is gemaakt in een Riesling stijl. Door het verfijnde frisse zuurtje een elegante witte wijn met aroma’s van grapefruit, frisse appelen en perzik.

Wijnsoort: Droge witte wijn
Jaargang: 2018
Druivensoorten: Johanniter
Terroir: Lemig zand met duurzame vergroening
Gisting: Koele vergisting
Serveertemperatuur: 10° C
Alcoholpercentage: 11,5% 

De Johanniter past uitstekend bij frisse, licht pittige schelp- of schaaldiergerechten. Of heerlijk bij een gegrild stukje kip en asperges. Maar ook lekker als aperitief of op een zomers terras.